FRONERI Adriatic

FRONERI u svetu

Froneri kompanija je nastala 2016. godine kao globalno zajedničko ulaganje u oblasti sladoleda, smrznute hrane i hladnih mlečnih proizvoda, spajanjem kompanija Nestlé i R&R

Sa prometom od približno 2,6 milijardi evra, Froneri posluje u 22 države širom sveta, zapošljavajući gotovo 15.000 ljudi. Sedište kompanije je u Velikoj Britaniji, a njeni ogranci su širom Evrope, na Bliskom Istoku (izuzimajući Izrael), u Argentini, Australiji, Brazilu, Filipinima i Južnoj Africi.

U osnovi poslovanja kompanije Froneri su ugrađeni uspesi snažnih Nestlé brendova i iskustvo u distribuciji, kao i konkurentne proizvodne performanse kompanije R&R i njeno značajno prisustvo u maloprodaji. Tim na čelu Froneri-ja predstavlja spoj industrijske ekspertize i poslovnih sposobnosti kompanija Nestlé i R&R, dok Nestlé i PAI Partners (vlasnik kompanije R&R), imaju jednako učešće u kapitalu zajedničkog preduzeća.

Froneri integriše jake robne marke obe kompanije (Nestle i R&R) u vodeću globalnu kompaniju za proizvodnju sladoleda.


FRONERI u Srbiji

FRONERI Adriatic je započeo svoje poslovanje 2016.godine, izdvajanjem biznisa u okviru kategorije Nestle sladoleda od kompanije Nestle Adriatic S. i tako postao deo globalne Froneri porodice.

Proizvodnja sladoleda zahteva izuzetan kvalitet, stalni napredak i vrhunsko umeće. Sve ove vrednosti Nestlé je prepoznao u lideru u proizvodnji i prodaji sladoleda u jugoistočnoj Evropi - kompaniji Delta sladoledi. U Srbiji su Delta sladoledi bili prisutni još od 1997. godine, a 2005. godine je Delyug postao deo NESTLÉ grupacije i tako Froneri Adriatic samo nastavlja već dugogodišnju tradiciju proizvodnje sladoleda na ovim prostorima, ali pod novim imenom.

Kompanija upravlja fabrikom sladoleda u Staroj Pazovi, koja ima godišnji kapacitet proizvodnje od 25.000 tona. Fabrika zapošljava više od 200 ljudi u sezoni i pored proizvodnje za domaće tržište izvozi sladolede na čak 21 tržište zemalja u regiji, kao I širom Evrope.

Ponosni smo na sladolede koje smo godinama na ovom tržištu pravili i prodavali i ponosni smo na reputaciju koju Froneri ima iza sebe. Pozivamo vas da uživate u kvalitetu naših proizvoda jer imamo podršku tradicije profesionalnosti i poverenja duge više od 140 godina.